Bevis för Guds existens

Frågan om man kan veta något om Gud  som det skrivs om i en kommentar till en av mina texter det kallas agnosticism, den inriktning av kristendomen som säger att man inte kan veta något om Gud och dennes existens. Jag tror t.e.x att Charles Darwin och C.G. Ljung var agnostiker. Det har funnits och finns också idag flera olika grenar och inriktningar inom kristendomen. Med olika doktriner, tolkningar och föreställningar om vad kristendomen innebär. Jag t.e.x bekänner mig vara nära kristen relativism – en inriktning som intensivt studerar religion och olika tolkningar ur ett jämförande relativistiskt perspektiv och drar nya slutsatser ur ett  kulturhistoriskt perspektiv om gamla frågeställningar. Våra föreställningar idag om Gud är immanent och transcendent. Det finns inga sparade bilder av Gud t.e.x. Hur gör man för att tro på eller förhålla sig till någon som inte kan synas eller inte finns på bild ? Det är ett av de mysterium som många kristna och andra troende också dras med, som kan göra att man pendlar mellan tro och tvivel. Vad finns det då för bevis för Guds existens ? Ett bevis som är ganska svagt ur vetenskaplig synvinkel är den heliga skriften Bibeln som nämner Gud som skapare av språk, ord, föreställningar och en del regler. Bibeln är en bok som blivit sammansatt i senare tider av flera olika böcker författade av närmare 40 olika författare över en tidsperiod av 1600 år tror jag att jag läste någonstans att man tror. Något annat bevis att det en gång i tiden ska ha funnits ett väsen som kallade sig Gud finns inte kvar sparat till idag.  Beviset finns i det kollektiva medvetandet att det kan finnas en Gud ? Gud finns kvar i våra föreställningar som en skapare i denna värld. Hur man ska förhålla sig till Gud är ett annat spörsmål ? Kan Gud både döma det vi gör och sedan också i nästa skede förlåta oss människor ? I bibeln finns det beskrivet att Gud kan förlåta oss människor våra synder, och hur man ska gå tillväga för att erhålla förlåtelse.  Men frågetecken kring guds begreppet är många.

 

20190213

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.