Om utpekningar och spridning av information

I ett epost som kom till mig för flera år sedan, jag minns inte årtal eventuellt kring 2007/2008 någon gång, kallades jag för mördare i ämnesrad i epostet. På engelska skrev någon ’murderer’ i ämnesrad vilket sannolikt var riktat till mig. Epostet innehöll sedan reklam för någon sorts medicin om jag minns rätt? Det är enligt en del advokater som kan juridik i sverige ett brott att peka ut en människa som brottslig eller kriminell eller som skyldig till brott utan att ha bevis för det och innan rättegång i domstol. Vad som i en del omständigheter och ärenden är ett brott är heller inte så självklart. Det betyder ju att man har oerhört svårt att bevisa en del sorts brott när en oskuld går ifrån en situation med händelse till att söka ett straff i någon annan människa. Det finns människor som är oerhört enkelt störda i sin uppfattning och anser att minsta lilla bagatell skall det sökas bevis för, för att verkställa ett straff av någon. Jag blev väldigt chockad och överaskad över att bli kallad mördare, då jag inte har dödat en annan människa eller ens varit till medhjälp vid mord en endaste gång i hela mitt korta 56 åriga liv. Jag trodde att allmän uppfattning om detta med mord är att det är moraliskt fel att döda en annan människa. 2 personer som begick etiska tjänstefel mot mig var en polis som heter Lars Törnqvist och en advokat som heter Bengt Ask. De båda pekade ut mig 2012 för att vara skyldig till brott ofredande flera månader innan rättegång hade genomförts. Sannolikt hade jag kunnat få till att åtal och rättegång skulle ogiltigförklaras om jag åberopat detta. Men bevisen för detta var dels ett muntligt påstående av polis och skriftligt bevis från advokat som var beslagtaget av polis i min dator under förhör som jag inte hade tillgång till under rättegång. Jag har också blivit utpekad och kallad för via falska omdömen för knarkare och nazist vid ett flertal tillfällen.  En psykolog som heter Alicia påstod i ett skriftligt uttalande till polis att jag skickat rasistiskt innehåll i ett brev. Vilket inte var sant. Jag är varken rasist eller anti-rasist. Utan jag är en ingenjör, författare, musiker och kulturhistoriskt intresserad humanist. Jag har funderat en del på hur det kommer sig att en människa skickar ett epost till en annan människa och kallar denne för mördare utan några konkreta bevis alls eller ens att en gärning utförts ?? Utifrån egen inbillan på falska grunder ?? Epostet var skrivet på engelska och om jag kommer ihåg rätt var epostet skickat från en dator i ett annat land. Jag minns inte vilket land. Hårddisken som epostet fanns på har dessvärre kraschat och whois och dns information i meddelandekälla om epostet är borta. Om ett epost är skickat från ett annat land vilka regler gäller då ? Kan en person klara sig undan från att bli straffad själv vid spridande av information om det sänds eller skickas ifrån ett annat land ? Vad är det som gäller för detta egentligen ? Det finns helt klart en del svårigheter med detta med information som sprids. Ingen har beskrivit detta med svårigheter kring brott och skuld och skyldighet respektive oskuld och oskyldighet  bättre än Franz Kafka i sin roman Processen från 1925. Och hur den enskilda människan står maktlös och är i utanförskap inför den komplexa lagen och hur den används. Annat jag funderat på är hur ansvaret för spridande av information är för en sån webtjänst som Lexbase ?? och om något händer med en person som är med i lexbase som senare utsätts för brott med anledning av den information som finns i databasen ?? Kan Lexbase bli anmälda och dömas för medhjälp till brott om ett brott begås mot en person som finns med i lexbase ? och det går att bevisa ett sånt samband vilket kan vara svårt ?? Det förekommer t.e.x hot och beslutsfattande mot personer som tidigare varit med i Lexbase och själva är dömda för brott. Hur ser Lexbase ansvar ut i de omständigheterna? Diskussioner kring dessa svåra ämnen kommer sannolikt att fortgå och intensifieras i framtiden.

 

20190407

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.