Sysselsätter mig vidare

Jag sysselsätter mig vidare och jobbar på med det kulturella och historie inriktade och de religiösa frågorna, musiken och skönlitteraturen och de historiekulturella funderingarna kommer numera för mig och en del andra i första hand. Trots att jag av obegripliga skäl blivit blockerad av minst en person på poeter.se. En person som mest kontaktat mig och kommenterat mina texter mer än jag dennes. Eventuellt för något jag skrivit ? En del människor är bara mest rädda för sånt som övergår deras förstånd eller förnuft. Det främmande skrämmer dem som t.e.x att föra samtal om Jesus Kristus, Gud och religion. Huruvida Jesus Kristus har existerat som en verklig person en gång i tiden eller inte, om han kan ha haft en tvilling bror eller likling, och om Guds existens och jordens eventuella undergång ?? Det de inte förstår dömer de ut och avfärdar som meningslöst betydelselöst nonsens och galningars pladder. I vår tid är det politiken som blivit helig på något sätt. Om det handlar om politik och miljö och klimatförändringar räknas det som något normalt och får en obestridd plats i media medans religiösa funderingar tolkas som något förlegat och galet. Och en del är de som på senare tid försökt avskaffa religiösa frågor och filosofiska funderingar som kretsar kring de ämnena. Jag tror t.o.m frågan om religionens existensberättigande i skolan har debatterats och ifrågasatts!? Men jag tror att en del människor funderar mer och mer också på de frågorna men i det tysta och privata. Ute i periferin på en distans långt borta från det politiskt korrekta kan man vara sig själv. Det är på modet att moralisera numera och de som klimatstrejkat då och då och struntat i förkovring, bildning, utbildning och skolgång har på något sätt bevisat människans oduglighet och oförmåga att mer snabbt och kortsiktigt klara av att lösa sina problem. Jag tänker mer rationellt, förnuftsbaserat och långsiktigt numera sedan jag blivit äldre till åren.

 

20190417

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.