Lykt tjuven slår till

Stulen lykta efterlyses. Annat jag varit med om är att ha blivit bestulen på en lykta på vår trapp som stod utomhus vid vår bostad. Torsdagen den 11/4 blev en röd batteridriven lykta, inköpt på Rusta för 150 kr för flera år sedan, stulen från vår trapp vid bostad. Jag undrar nu om någon har sett den lyktan på annan plats eller kan tipsa om vad för person som stal lyktan ?? Stölden skedde kl 5:05 på morgonen torsdagen den 11 april av sannolikt en kvinna klädd i en ljus kappa, mössa och högre damstövlar, i ungefär 30-35 års åldern. Hon blev bevittnad. Jag har nämeligen en webkamera installerad på vår ingång och trapp. Och hon fastnade på bild och film. Jag känner inte igen henne. Eventuellt visste hon inte om att det satt en kamera vid ingången ? Jag har valt att inte anmäla detta till Polisen utan att istället låtit det bero. Av hänsyn mot kvinnan. Det är inte så betydelsefullt. Det vara bara en begagnad lykta för 150 kr. Jag tycker snarare att det är en aningens komiskt. Att en människa och kvinna bemödar sig om att ta sig ända hem till mig långt ute på landsbygden så tidigt på morgonen kl 5 för att stjäla en begagnad batteri driven lykta !?  Vad tyder det på ? En outsäglig hämndlystnad att begå en stöld mot mig ? Kan man tolka det som att det var riktat mot en fattig en som jag personligen ? Men en aningens oroväckande tycker jag det är. Jag bor på landet ca 1 mil utanför närmsta stad och det är en bit att åka till mig. Hur hon tog sig ut på landsbygden ut till mig är ett frågetecken. Om hon cyklade eller åkte bil ? Jag har svårt att tro att det är någon av grannarna som bor i närheten som gjort detta. Jag har också svårt att tro att någon stal lyktan för att den personen behöver den. Utan det var sannolikt fråga om ett sabotage och provokation. Lämna gärna tillbaka lyktan. Det går bra att ställa tillbaka den utomhus på trappen utan att kontakta mig.  Det är en fin lykta. Men det är sannolikt små chanser till att jag får igen lyktan. Om inte så sker funderar jag på att köpa en annan lykta och hoppas på att den nya lyktan får stå kvar på trappen.

20190503

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.