Skrivklådan kommer igen

Jag har haft en sån dag idag då jag undrat varför jag överhuvudtaget skrivit som jag har gjort!? Ett självkritiskt tänkande som utmynnade i ett distanserat tvivel på mina egna funderingar och texters värde. Jag har haft tankar tidigare idag på att det vore bättre om jag valde att radera allt det jag skrivit. Inklusive de böcker jag publicerat. 566 st texter har jag publicerat på poeters site och 9 st böcker har jag valt att publicera. Jag har sålt 3 böcker. Varför skriver jag överhuvudtaget tänker jag på? Det kommer så lite gensvar och kommentarer på mina texter och jag har inte förväntat mig annat heller. Sannolikt för att jag är alldeles för esoterisk i mitt skrivande i mina texter. Vilket jag är med avsikt. Jag älskar det esoteriska. En del av mitt skrivande handlar om att skriva av mig såna funderingar jag haft och sånt jag varit med om och hört talas om som har hänt. För att kunna utvecklas som människa också. Med en annan annorlunda smalare infallsvinkel och esoterisk synvinkel på ämnena. Men jag beslutade mig för senare idag att inte välja att radera det jag skrivit. Tills vidare i alla fall. Kanske bidrar några av mina texter som inte fanns förut till att någon som läser dem känner sig bättre till mods, att någon som tänkt ta sitt liv kommer på bättre tankar och väljer livet, att någon som varit ledsen blir mindre ledsen, och att några av mina texter glädjer den redan glade ännu mer,  samt att de väcker inspiritation, funderingar och intresse hos någon av alla de som läst mina texter. Om dessutom någon ser den satir, humor och ironi jag försökt förmedla i en del texter blir det ännu bättre. Kan man då påverka andra människors uppfattning om de har en sån med sina ord och texter ? Sannolikt hoppas vi på att andra ska bli mer påverkade än vad de i själva verket blir. Människor är så medvetna och erfarna på livet idag i vår tid om de är i lite äldre ålder, att man får vara ödmjukt glad om någon blir intresserad av ens texter överhuvudtaget. Och jag är tacksam för de läsningar som har skett av mina texter. Det är på modet och populärt i vår tid bland en del att ringakta och reducera ordets inverkan och makt. Betyder verkligen språket och ordena så mycket som vi önskar att det ska göra ? Medans andra bara ser efter sig själva och försöker spegla sig i andras texter. Vi talar här om det som kallas igenkänning. Men människor tänker oerhört olika. Och det finns sannolikt lika många sorters tolkningar av texter som det finns läsare. Man kan inte förvänta sig att varenda en ska gilla allt man gör. En del är oerhört kritiska och kräsna nuförtiden avseende hur de bedömer andras texter. Vi jämförs ständigt med det litteraturvetenskapligt historiska arvet ur det litterära biblioteket. Trots detta kan man och bör man fortsätta skriva när inspiritationen infinner sig och skrivklådan kommer igen.

 

20190509

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.