Bakom skrivbordets stjärnglans

Jag har noterat att det uppstått ett begrepp och fenomen som kallas skrivbordskrigare. Ett epitet som framförs av en personlighet i media och det tillskrivs de som utan att använda sitt riktiga namn skriver nidskrifter och okvädingsord till diverse personer de valt ut på internet. Det påstås att de skriver anonymt och att de inte så länge till ska få vara anonyma genom att som de anklagas för inte ska få ofreda och kränka  andra personer på nätet ostraffat. Det är väldans vad lättkränkta en del människor har av begripliga skäl blivit nuförtiden i och med internets intåg i våra sfärer. Det har uppstått en våg av en vilja till att en del människor ska in bakom lås och bom som det uttrycks på tv. Vad döljer sig där bakom de skrivborden där dessa skribenter sitter bakom en dator ? Hurdan stjärnglans lever de i de som utför dessa inlägg ? Är det ekonomiskt väl bemedlade personer eller fattiga stackare som vill ägna sig åt att få ett slut på en del tråkig tid genom att skriva av sig på internet ? De bör ha retat sig något oerhört på en del andra människor de letat upp via internet !? Jag saknar en mer nyanserad, djuplodande och analytisk berättelse om de personer som utför dessa handlingar och onyanserat blir kallade bara skrivbordskrigare. Det rör sig om verkliga människor. Och något måste ha hänt och de har tänkt på det för att de ska skriva så som de gjort. I media i tv program är dessa berättelser ofta svart/vita i sin skilldring av de personer som medverkar som t.ex. i tv programmet Trolljägarna. Det avhandlas till att reduceras till att vara en fråga om förövare kontra offer. Men är det så enkelt i verkligheten i en del av fallen ? Och personalen i tv programmet tvekar inte att spela med i detta spel. Utan att ens fråga sig vad som hänt innan i ett tidigare skede mer nyanserat och ingående. Reaktionen sker på det skrivna ordet i inläggen som blir bevis i denna hetsjakt. Det är som om de blir bedömda och betraktade för att vara medeltida riddare eller krigare i något militärt avseende!? Jag tänker osökt på den häxjakt som pågick en gång i tiden. Men numera är häxorna av annan sort och kallas annat som troll, stalkare och skrivbordskrigare. Fast Ibland har det avslöjats att det bara rört sig om yngre ungdomar eller t.o.m barn som skrivit de mest fräcka inlägg på twitter eller facebook t.e.x. Medans också andra vuxna människor avslöjats i tv programmet. Man rörs inte till tårar precis av ett program som trolljägarna. Utan det är snarare förutsägbart och ett aha jag visste det känsla över innehåll i tv programmet och hur personerna som medverkar uppträder. Jag blir överaskad och förvånad. Tids nog kommer sannolikt epitet som skrivbordskrigare, stalkare och troll att hamna ute i periferin för icke avundsvärda termer ingen vill bli kallad för. Det har sannolikt de som gjort dessa tv program bidraget med i sin iver att sätta fast annars verkliga människor för något de sagt eller skrivit. Och de som råkat bli omskrivna är det såklart synd om. Det ska ingen ta ifrån dem.

 

20190516

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.