En ideologisk brännmärkning och stigmatisering

Det finns människor som bedömer och värderar andra människor utifrån ideologiska omdömen och mallar de själva inte bedömer sig själva med. Det rör sig om abstraktioner och ideer i det abstrakta. De som blir bedömda blir brännmärkta och stigmatiserade med omdömen som inte har något med verkligheten att göra. Utan i min värld handlar detta om påhittade inbillade scenarior. Jag har personlig erfarenhet av att ha blivit tolkad utifrån flera olika värdegrunder utifrån politiskt ideologisk värderingssystem. En läkare påstod att jag ägnat mig åt konspirationsteorier fast jag inte pratat om något sånt alls. En psykiatriker och läkare satt i samma rum som jag med flera andra personer och påstod att jag var en mycket konstig människa. Jag har blivit kallad både nazist, rasist och vänster anarkist. En person jag inte har namn på kallade mig Hitler. En man påstod att jag ställt till med allt ont. Detta rör sig i flera av dessa falla om grovt förtal anser jag idag. Det berör en ideologisk brännmärkning och stigmatisering. En läkare påstod att jag skyllde ifrån mig. En lärare på komvux påstod att jag fick skylla mig själv.  Människor har en uppfattning om varann de själva ansvarar för. Hur kommer det sig att en del människor har så mycket åsikter om andra människor de inte har några andra bevis för än sitt eget val och sin egen inbillan och vad de fått höra på omvägar i omkväde av tredje man ?? Hur försvarar man sig mot sånt grovt förtal utan att själv göra likadant tillbaka ? Ignorerar det , går vidare och lämnar det åt det förflutna utan att göra en anmälan ? Har man verkligen en skyldighet att göra en anmälan för grova brott ? Om det blir värre av det eller om det inte blir trott eller om det saknas bevis och det bara kvarstår ett ord mot ord ärende av det ? Det finns människor som läst böcker för att sedan använda sig av dem i makt berusningssyfte. Jag vill uppmana den som läser detta att ta i beaktning att människor tänker väldigt olika och att det gäller att respektera det samt visa hänsyn i omdömen om sig själv och andra.

 

20190518

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.