En poets vanskliga vardag

En del människor som kallar sig poeter är ofta en vansklig samling individer som inte kan annat än att ge de som de ser som sina likar något betydande värde. Detta har med begrepp igenkänning att göra och det ska man inte underskatta när det handlar om poesi, poeter och deras vanskliga vardag. Andra människor händer det att de hatar på djupet och föraktar för att de som de ser det och tror har det för bra. Fast människor i allmänhet har det mycket svårt. De andra symboliserar världens orättvisor för dem som kallar sig poeter. De kallar gärna om de är den oskuldsfulla sorten sina medmänniskor för förfördelade elitister som är orsak till världens orättvisor och orsak till alla dåligheter de kan komma på i sina romantiska fantasier. Och de gläds skadeglatt åt att när det går dåligt för de s.k. elitisterna. Om det nu numera verkligen finns några som är förfördelade elitister så svårt som livet kan vara ? Och inte oavsett om det är synd om dem eller inte.  För synd om andra det tycker en sån människa som kan kalla sig poet inte om andra. Ofta föraktar de och tar avstånd ifrån religion och troende också och de saknar ofta medlidande med de som lider utan att tycka synd om dem. Fast det är synd om människor. De längtar hellre efter och tror sig vara utvalda att vara de som sätter stopp för lidande. Och säger ofta till omvärlden att de har fått nog. Fast att leva är att lida en smula då och då. Längtar de istället efter att få börja ge mer ? Sannolikt inte. En del människor som inte är poeter men som tänker annorlunda får det ofta svårt att umgås med en del som kallar sig poeter. Hur ser då en sån poets vanskliga vardag ut i dagens tid som är nu ? Har de något eget själsliv vid sidan om sitt skrivande ? Lever du ett helt vanligt vardagsliv till vardags och lever ut sina fantasier i de texter de skriver ? Eller skriver de av sig allt de kan tänka sig att komma på i sina brillianta och ofta intelligenta och begåvade texter de vill uppnå något med för att sedan gå omkring helt tomma ? Ägnar de en del av tiden åt vanligt familjeliv och kontakter med anhöriga ? Eller lever de som eremiter helt ensamma utan annan kontakt än genom sitt skrivande och isolerade inför hela världen ? Det varierar sannolikt lika mycket med det som det finns människor som kallar sig poeter. En del av dem kan vara äldre och sjukskrivna också och dem är det riktigt synd om. Om du kallar dig poet och inte har känt igen dig i detta jag skrivit då kan jag vara nöjd med att ha åstadkommit en litterär text utav satiriskt mått och ironiskt värde som gör att jag inte är en sån där betydelsefull poet utan snarare en som bör kalla mig för en helt betydelselös författare utan att jag lever i en vansklig vardag.

20190519

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.