Ett hjärta av diamant

En människa kan gå bort och dö i unga år trots att hon har ett hjärta gjort av och lika hårt som diamant. Det ingår i en nyhetsreporters arbete att så sakligt som möjligt berätta om vad som hänt. Oavsett om det är en som de uttrycker folkkär konstnär som dött och att han blev 85 år, som man aldrig träffat eller ens kände till, eller om det rapporteras att det uppstått 17 st slukhål i norra carolina i östra usa där flera hus rasat och några människor omkommit. Eller om John Ludvik bara kom på sjätte plats i Eurovision 2019. Och att det var de förhandstippade Nederländerna som vann. De har det som jobb att berätta för oss vad som händer i vår värld. På något outgrundligt sätt får de reda på information innan i förväg om vad som hänt. Hur väljer de vad som är en intressant nyhet och inte ? Vad förväntar sig folk egentligen av medias sändningar ? Att de ska komma med personliga hälsningar riktade direkt till de som sitter framför tv apparaten? Vilket händer lite mer nuförtiden än förr.  Jag blev glad idag vid 11:30 tiden. En på tv4s kanal som påannonserade tv program mellan programmen sa med igenkännande röst och påtalade att den som satt framför tvn var varmt välkommen att fortsätta  vara med hos dem idag vid nästa program. Det kändes fint att de sa så. Hurdan policy har de som jobbar på tv egentligen i sin framtoning till tv tittare ? Går de igenom på sina möten hur de ska agera när de jobbar i tv sändningar ? Blir de aldrig berörda av allt de läser upp som har hänt i vår värld ? Eller ingår det någon sorts proffesionalitet i att inte visa känslor i tv rutan ? Men förväntas inte tv tittare att reagera på det som sänds i tv program ? Jag slarvar inte med de nyheter som läses upp. Inte heller med det faktum slarvar jag att döden är mer konkret och tung än man kan vid en första anblick tro. Vi ska ha återträff och 40 års jubileum för de som gick i samma klass i 9:an och gick ut grundskolan 1979. Vi var 23 st som gick i samma klass. Samtliga 22 som idag är vid liv har blivit kontaktade men alla kommer inte på träffen. Några har lämnat återbud. Jag tänkte gå på träffen. Jag tänkte det kunde vara kul att träffas. Jag fick reda på för en tid sedan att en kvinna som vi gick i samma klass som i grundskolan i 9:an gick bort 1987 bara 24 år gammal. Och ingen jag talat med eller skrivit till på sociala medier vet idag och har påtalat det än så länge vad som hände henne. Det blev känt för en del av oss först nu i år. Är inte det anmärkningsvärt och ledsamt att en människas död blir känd för de hon gick i samma skolklass som för 40 år sedan först 32 år senare !? Jag har inte träffat henne sedan 1979 då vi gick i samma skolklass och visste inte till för en kort tid sedan om att hon dött. Jag har levt på med mitt liv och åkt och jobbat efter schema tidigare och har inte haft någon kontakt med några som gick i samma klass förrens numera för några år sedan via facebook och internets möjligheter. De flesta som gick i samma klass har jag inte träffat på 40 år. Hennes död det året 1987 blev sannolikt ingen nyhet det året som lästes upp i tv program eller blev omskrivet i tidningar. Åtminstone inte i vad jag idag är insatt i. Det kanske så småningom i samband med vår klass återträff kommer fram i ljuset hur hon dog och vad som hände henne? Om hon hade i ett hjärta av diamant som slog den tid då hon levde kan ju hända. Men i 24 års åldern slutade hennes hjärta att slå. Trots att det kan ha varit lika hårt som och gjort av diamant. Jag kände inte henne så jätte bra på den tiden för 40 år sedan när vi gick i samma klass. Jag har förövrigt väldigt sparsamt med minnen kvar idag från skoltiden och minns enbart enstaka fragment. Men jag hoppas ändå att hon får vila i frid resten av tiden. V.I.F

20190519

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.