Skapade och utvecklade uppfinningar

För mig och en del andra, för att tänka på andra också, har detta med dator och internet inneburit en rejäl förändring i vardagen i verkligheten till det bättre mot förr. Med en del undantag som gjort det sämre jag tänker då på hackingsförsök och utsändande av epost innehållandes datavirus samt avsiktligt kraschande  av hårddisk jag drabbats utav och råkat ut för.  Jag tänker på med förr på 1970 talet under skolgång till 1979 och senare fram till början av 90 talet och 1998 då jag skaffade pc dator med internet och epost första gången. Jag hade det ytterligt svårt under skolgång avseende att få i ordning på tankegångar och att se några sammanhang i det jag läste vid utbildning. Jag var ytterst ensamen med mina studier i ungdomen och måste tillstå att jag hade en mycket svår barn och ungdom i det förflutna. Livet idag i vuxenålder har blivit till det bättre mot förr åtminstone för mig och för en del. Hur gör en ungdom för att på ett konstruktivt sätt skapa ideer utifrån de bedömningar och kritiska texter och utlärda kunskaper som lärs ut i skola ? En kärnfråga att ta ställning till i ungdomen. Jag har senare succesivt sedan jag skaffade dator och internet i hemmet kunnat förkovra mig och utbildat mig mer med självstudier på ett helt annat sätt än förr. Och det tog flera år innan konstruktiva skapande tankar började ta mer plats i min sysselsättning i början av 2000 talet. En viktig händelse som utlöste och var faktor som påverkade mig till denna förändring var olovliga intrång jag hade i bostad i början av 2000 då jag blev bestulen på en del fotografier samt en novell jag skrev 1975, samt ett jobb jag var på ett vikariat i en kommunal telefonjour mellan 1998 till november 1999. Jag har sedan 2002 varit mer aktiv på internet med texter än förr. Det har skett en succesiv utveckling och förändring på mitt skrivande och ideer jag kläckt sedan dess. Jag kunde nöja mig med att bara skriva i min dator hemma i det privata men det finns något eftersträvansvärt om än kanske betydelselöst i mitt fall i att vilja medverka och bidra med en annorlunda synvinkel också och publicera sig på internet. Jag har i dagsläget gett ut 9 böcker och fler är på gång. Jag har publicerat texter på 2 st websidor i en blogg på wordpress och i den brillianta sidan poeter´s arkiv. Jag har också ägnat mig åt att utveckla ideer inom data och teknik. Och Jag har i dagsläget kommit med ideer till 4 st uppfinningar under senare delen av 2000 talet från 2005 någon gång.  En ide om en annorlunda säljmetod för frimärken på internet åt posten. En ide om en kylgele fylld brandmans dräkt åt de som jobbar för brandkåren. En ide om en mjukvara för data med film/video inspelning av skrivbord, som printscreen fast med rörlig bild, en ide som blivit skapad och utvecklad senare av bl.a. cyberlink i deras programvara och några andra mjukvaru programfabrikat mer. Samt nu senast en ide om en nödrakets pistol för lavinräddnings området. En ide jag sände till ett företag som heter Mammut i schweiz som tillverkar lavinräddningsutrustning. Om den kan bli iscensatt och utvecklad återstår att se? Detta med uppfinning av dator och internet är enligt min synvinkel oerhört viktig betydelsefull teknisk utveckling för kunskaps utbildande, utvecklande och kreativa inslag i våra liv.

 

20190520

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.