Om beslutsfattande som berör andra människor

Jag har tappat räkningen på hur många anmälningar och felaktiga påhittade inbillade anmälningar jag blivit utsatt för genom årens lopp. Är det ens möjligt för mig idag som livet har utvecklats de t.ex. senaste 20 åren  att bjuda hem någon till mig utan att det blir en anmälan för något inbillat och påhittat kring det ? Kan vi sitta och samtala nyanserat vid samma bord utan att det sker en anmälan ? Kan vi människor umgås överhuvudtaget utan att det sker anmälningar och moraliserande granskningar i medial kontext ? Hur mycket av det vi beslutar i vardagen inverkar i realiteten på andra människors situation och livsvillkor ? Jag har aldrig i hela mitt liv haft ambition eller möjlighet att anmäla andra och fatta beslut om att de ska vräkas från bostad eller att deras jobb ska ta slut. Jag har dock också fattat en del beslut och gjort mina egna val här i livet, men aldrig såna beslut som gjort att någon blivit vräkt ifrån en bostad eller avskedad från ett jobb eller blivit avstängd ifrån en inkomst. Varför kan inte vi människor umgås utan att det sker smutskastning, sprids falsk lögnfylld information och förtal ? Och dessutom finns det människor som tror på tredjehands berättelser och sedan fattar beslut om andra människor grundat på ryktesspridnings information. Hur kommer det sig ? Det finns människor som vid ett flertal tillfällen fatta beslut om mig i sin yrkesroll så att jag blivit utan bostad och utan jobb med anställning. Det finns också människor som fattat beslut om att jag fått bostad och erhållit jobb. Det är olika människor i olika yrkesroller som fattat beslut om sånt. Varför har benägenhet att helt godtyckligt och inbillat komma med påhittade anmälningar ökat mot förr ? Det ter sig som att beteende att anmäla andra människor har ökat mot förr. Jag skriver inte om de skarpa händelser som inträffar med t.e.x stöld, rån, misshandel och mord, utan om de händelser där det sker en anmälan som grundar sig på felaktiga påhittade inbillade omständigheter om luddiga händelser där anmälan har ett annat bakomliggande falskt motiv från anmälarens sida. Att hämnas på en annan människa med en anmälan från en som anmäler som själv har hållit på i sitt liv med sånt som denne anmäler för. Ett mycket komplicerat ämnesområde som måste vålla mycket komplexitet för de som jobbar med detta område. Vad är det för psykologiska processer som pågår i en människa som utför anmälan för småsaker och påhittade inbillade omständigheter om tredje part ? Jag har personlig erfarenhet av att andra har ljugit om mig och hittat på omständigheter i anmälan i rapporter hos myndigheter som kan klassas som grovt förtal.

 

20190522

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.