Aforism XLVII

Om diktverks hållbarhet. Vad som avgör om ett diktverk blir ihågkommet eller inte är ett obegripligt mysterium och mer komplicerat än man kan tro vid en hastig anblick. Det finns de som menar på att en del diktverk är odödliga. Vad menar de egentligen med det ? Det är sannolikt en sanning med modifikation. Med det menar de sannolikt att inget kan förgöra dem och att de är odödligt hållbara för all framtid. Men stämmer det verkligen ? Så länge människor kommer läsa dem – ja. Och vi människor är dödliga. och diktverk är skrivna av människor. Alltså är diktverk också dödliga. Den dagen i livet då man inser sin egen förgänglighet och att man som människa är dödlig. För ingen kommer läsa dem sedan människor slutat läsa dem då de blivit stoft och aska den dagen om en mycket lång tid om jorden kommer går under. Om jorden skulle misslyckas med att gå under , hur blir det då ?

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.