Kritik av EU kan ske trots att EU existerar

Det finns en och annan som pekar ut andra för att vara landsförädare för att de röstar i EU valet och är för EU. Och att det finns människor som påstår att de får skylla sig själva. Jag anser att det är att gå över gränsen för vad som är tillbörligt i sin syn och bedömning av andra. Det berör i demokratins namn ganska många i vårat land som i år röstade i EU valet i sånt fall. Jag har svårt att tro att några av dem kallar sig själva landsförädare. Den bedömningen kan sannolikt härledas till domän inbillad påhittad fantasi !? Jag röstade för EU i valet 1994 och jag förtidsröstade i EU valet 2019. Men jag kallar mig inte för landsförädare för dens skull.  Jag är ingenjör. Jag gillar Sverige och jag tror det är bra för Sverige att ingå i en union med andra länder i EU. Och jag tror Storbritannien gör ett misstag som begär urträde ur EU. Men det är deras egna val som röstade för det där som de gjort. Om det blir utav finns risken att det kommer att drabba dem mer långsiktigt än de anar idag i andra generationer. Hur ska de kunna klara sig utan samarbete i EU med övriga länder i Europa på längre sikt ? Missar de inte i storbritannien möjligheten att vara med och medverka och påverka och fatta beslut om vad som händer i EU och i europa ? Jag anser heller inte att jag kan skylla det på mig själv. Iden om EU bildades långt före jag föddes på 1950 talet. Jag har inte hittat på detta. EU bildades bl.a. en gång i tiden som idé för att undvika svår krigskonflikt efter att andra världskriget tagit slut. Men vi som är för EU och de som är mot tycker olika på den punkten. Jag tror det är bra för flera länder i EU att samarbeta och diskutera i ett parlament för det främjar en utveckling. Och det minskar på risken för en mer svårare krigskonflikt mellan länder i Europa som inträffat förr i Europa. Den kritik EU får ifrån dess motståndare är ofta osaklig och utan bevis grundat på lösa slutsatser, chimärer och inbillad fantasi. Hur mycket av kritiken och motståndet av EU bygger på falska uppgifter komna från andra ? Det kommer tillbaka en del också från EU som medför utveckling och förändring av infrastruktur i vårat land. Sen om en del anser att de som är för EU är naiva är det deras uppfattning. Hur bevisar man att andra är naiva ? Och om det rör sig om oskyldiga människor hur blir det då ? Det är deras egna val de som är emot EU hur de uppfattar denna fråga. Har en människa något emot sånt som händer i EU går det också att kritisera och klaga på det som hänt i EU. Det räcker med att skicka ett epost eller brev t.ex. till EU parlamentet  innehållandes den kritik av EU en människa önskar påtala.

 

20190527

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.