Styrelseskick

Demokrati, diktatur eller oligarki ? Demokrati ska det vara. Jag är en person som är för demokratiskt styrelseskick med flerpartisystem. Av flera mångtydiga komplicerade skäl. Det vill säga mångvälde där flera varje myndig person kan vara med och rösta i demokratiska val på de som sedan bestämmer utspritt både centralt men också lokalt. För att värna om komplexitet och hur komplex tillvaron är, med möjlighet att också kunna komma med kritik utifrån yttrandefrihet och demokratiska principer av de beslut som fattas. Diktatur och enpartisystem där de som bestämmer väljer ut sig själva till att ha enväldig makt är sämre det har historien visat att envälde leder till förenkling och brist på möjlighet att vara med och rösta i demokratiska val och brist på möjlighet att kunna komma med kritik av beslut på de som sedan ska fatta beslut i olika frågor. Sämre är också oligarki det styrelseskick som bygger på fåvälde. Ett samhälle där få antal personer har extremt mycket makt, och flertalet har nästan inget i demokratiska val att säga till om. Verkligheten är inte enkel utan den är komplicerad och det är bra det.

20190603

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.