Om utskick som saknar ett namn

Det har skapats ett behov hos den enskilde individen och det går nästan inte att klara sig utan dator och internet idag. Särskilt vad det gäller för betalning av räkningar i ett hushåll eller vid annan verksamhet. Efter att ha använt dator och internet till och från i snart 21 år sedan jag skaffade det 1998 har jag funderat en del på detta med den enskilde individens utsatthet inför tillvaron. Och all mängd med utskick som kommit hem till mig som sker både via vanlig post men också via epost där en avsändare inte skriver ut sitt riktiga namn utan döljer sig bakom ett fiktivt nick eller en organisation. Det är någon sorts oskriven regel idag i våra samhällen att när det från en del företag och andra verksamheter skickas ut en faktura eller ett brev i t.e.x epost till privata hushåll och också andra aktörer så skrivs det ej ett namn på den person som skickat iväg posten eller om det sker digitalt via epost eller faktura till bankkonto. Vad grundar sig detta på att så får ske ? Varför har vi istället  inte en oskriven regel i vårat samhälle att om en betalning för en vara eller tjänst inkrävs och begärs så ska det vara regel på att det måste finnas en ansvarig person som skriver ut sitt riktiga namn på fakturan. Ett namn på den person som skickat brevet. Idag är de fakturor som kommer till t.e.x internetbanken utan något namn på. Hur kommer detta sig ? Finns det farhåga hos t.e.x mediala företag att råka ut för represalier mot den som begär en betalning från och av t.e.x ett hushåll ?? I andra sammanhang avkrävs man som en enskild individ på id leg hos t.e.x myndigheter när man skriver in sig som t.ex arbetssökande, i affärer, i sjukvården eller vid sökande av sjukpenning, sjukersättning eller försörjningsstöd. Man avkrävs på legitimation vid en del köp i affärer och hos andra verksamheter. Men affärerna redogör inte för vilka de är när en kund betalar för en vara eller tjänst. Varför råder denna ojämnlikhet idag i vårat samhälle ? Går detta att göra på något annat sätt ? Och i så fall hur ? Detta ämne kommer sannolikt att bli oerhört mycket diskuterat i framtiden.

 20190622

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.