En fattig familjs anteckningar

En fattig familjs anteckningar. Hur tror du vi har det egentligen ? Vi är en fattig familj som bara har råd med att köpa mat, betala hyra, artiklar till hushållet och en del kläder. Affärer är fulla med varor och tjänster. Om det är något annat vi vill köpa måste vi ta lån för att klara av det. Jag har inte varit på semester på 21 år. Min cykel är en gåva från mina föräldrar, och en bil eller en cykel har jag inte haft råd att köpa själv någon gång. Jag bötesbelades av tingsrätten med en skuld på 55 000kr för några sketna brev och epost jag skickat. Mina föräldrar hade sparat ihop pensionsbesparingar som 8 personer avkrävde oss på år 2012 i en ekonomisk skuld de la på oss med 55 000 kr. Vi i vår familj kände oss hotade, anklagade och förnedrade. Vad kommer de personer som bötesbelade oss att bli ihågkomna för när de hämnades på och utnyttjade en fattig familj? Det finns människor som ifrågasätter ens uppfattning och omdömesförmåga och anser att det jag skriver är utan någon form av relevans. Men likväl är jag från en fattig familj och min mamma sydde våra egna kläder när vi jag och min bror var små i barndomen. Det jag har gjort i mitt liv är dels att åkt och jobbat efter schema. Trots att jag jobbat mycket är jag från en fattig familj. Jag hade knappt inte råd med mat i andra halvan av månaden medans jag jobbade med anledning av alla fasta utgifter i ett hushåll. En del människor tjänar lika mycket i månaden och mer därtill som jag tjänar på ett helt år. Världen är inte rättvis och det finns mycket att göra åt förändring av den ekonomiska fördelningen. De rika blir rikare och de fattiga har det likadant som förut. Min inkomst har inte förändrats mycket på många år. Men vad kan man som en enskild individ i mängden göra år det ?

20190626

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.