Avskaffa bomber och kärnvapen

Om orsaker till bombande. Är det ingen mer än jag som är orolig för att vi i Sverige eller andra länder för den delen med ska bombas sönder och samman ? Se vad som hände i Tyskland och delar av Europa mellan åren 1939-1945. Se vad som hänt i Syrien och delar av Irak under 2000 talet. Eller 1945 i Japan då 2 atombomber släpptes. Vad beror det på att en och annan människa ser bombande som en lösning på något de uppfattar som ett problem ? Eller är det så att det enbart har att göra med en maktutövning när en människa fattar beslut om att bomba en stadsdel sönder och samman ? jag har oerhört svårt att förstå varför det bombas överhuvudtaget. Svårt att se några realistiska orsaker till att skolor, sjukvård och civil samhälle ska behöva utsättas för så pass grymma metoder som ett sönder bombande. Sedan har vi atombomben och kärnvapen. Varför upprustas det med mer atombomber för överhuvudtaget ? Vem är inte rädd och orolig för att atombomb ska släppas över t.ex. en stad ? Vad är det för irrationella psykologiska orsaker och faktorer som orsakar att en människa beslutar sig för att bomba en stad med civila i ? Är dom inte medvetna om andra människor ? Jag tror i dagens värld som är nu att antalet människor som är beredda att bomba en stad är få till antalet. Men risken finns där ändå. Det som händer i Syrien t.ex. är en tragedi av allvarliga mått.  Hela stadsdelar sönderbombade. Engagera dig ! Avskaffa bomber och kärnvapen.

20190805

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.