Om verkligheten blir till en fiktion och tränger sig på

Jag sitter här vid en dator vid ett skrivbord. Verkligheten väller fram och tränger sig på och trafiken rullar på dygn efter dygn. 100 tals ja och åter 100 tals bilar kör förbi på landsvägen dagligen. Har trafiken ökat mot förr ? Vart är människor på väg ? Till jobbet ? Till skola och utbildning ? Till besök på myndighet eller några vänner ? Skjutsa barn till idrottsträningen eller dagiset ?  En shoppingrunda ? Eller för att bara vara ? Jag irrar omkring härnere på jorden som en sanningssökare. Hur blir det för de som är oskyldiga ? Hur blir det för de som pekar ut andra för att vara skyldiga ? Hur blir det för de som ansetts vara skyldiga ? När verkligheten blir till en fiktion och tränger sig på i våra privata utrymmen. Från radio och tv sänds det ut en massa sändningar varje dag. En del inslag sänds flera gånger om dagen som om de är förinspelade t.e.x reklam inslag. Bearbetar de som jobbar i radio och tv det privata livet ?  Tränger de sig på i våra privata rum ?  Har inte de som jobbar i radio och tv någon självkritik över vad de sänder ut ? Kan man anse att de beter sig hänsynslöst mot den privata sfären ? Räcker det inte bara med att stänga av apparaterna en stund om man tycker det ?  Varför kan de i tv t.e.x visa vad som helst som t.ex. rapportering från krigskonflikter, polis arbete, till fiktiva serier som handlar om brott, ond bråd död och fiktiva historier till romantiska kärlekshistorier rätt in i våra privata utrymmen ?? Medans en människa kan bli dömd för ofredande om den bara skriver och skickar några sketna brev ? Ett fiktivt inbillat dömande i fantasins område ?  Har mänskligheten och människor i allmänhet  blivit mer symboliskt tänkande än förr ?? Jag sätter på radion ibland för att lyssna på musik. Och höra på information ifrån omvärlden. Har det kommit någon ny musik frågar jag mig? I den tid som är nu spelas en låt i radio en tid sedan glöms den bort för en tid och spelas inte mer i just radion. Men den finns kvar i andra medier. I en del radio spelar de oftast enbart den allra senaste musiken. Konflikter finns det gott om. Konflikt kommer av det latinska ordet conflictus som betyder sammanstötning ungefär. Sammanstötning mellan olika medvetanden och viljor t.e.x.  Kan man ha någon förhoppning om att mänskligheten ska kunna komma överens om något överhuvudtaget ? Har det irrationella tänkandet ökat och tagit mer plats med åren som gått ? Vad har hänt med den realistiska logikens område ? Vad innebär det med kvinnors inbillningsförmåga och ordrika fantasiförmåga ? Hermann Broch skrev om förtroligheter i sin romantrilogi sömngångare från 1930-1932  och jag har själv erfarenhet av att en del kvinnor och en och annan man har ägnat sig åt förtroligheter i relation till mig. Och projicerat sina inbillade fantasier på mig som om det skulle vara mina egenskaper och inte deras inbillan !? Det är svårt att ha insikt i om man själv ägnat sig åt förtroligheter. En man ägnade sig en gång åt förtroligheter, han var av uppfattningen att jag var som en litterär karaktär ifrån en bok,  och sedan anklagade han mig att göra detsamma. Vad är en förtrolighet ? För troligt att något är på ett visst sätt utan att det finns belägg för det ? Inbillade förutfattade åsikter om en annan människa som inte är sanna ? Är det en hårfin skillnad mellan en fördom och något som är förtroligt ? Hermann Broch menade på att förtroligheter skapar främlingsskap mellan människor. Och kanske hade han rätt och skrev om något som han ansåg var sant. Jag anser också att han skrev om något som kan vara sant. Sprickan mellan män och kvinnor har den ökat och vuxit de senaste åren ? Har antalet etniska utrensningar på arbetsplatser och i skol/utbildningsmiljö blivit vanligare ? Har t.e.x #metoo kampanjen bidraget till utrensningar, bedrägligheter och ökat främlingsskap mellan män och kvinnor? Hur pass ansvariga är de som jobbar i media för detta ?  Vad håller på att hända i vårat land ? Vart är vi i vårat land på väg ? En del kan man ödmjukt undra om och undersöka utan att ägna sig åt övermod och hybris.

20190831

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.