Rättfärdigar maktutövning beslut ?

Hur förhåller man sig till maktutövning ? Och när blir ens egna beteende en maktfaktor ? Kan man värja sig mot att inte bli en maktfaktor ? Att minimera användning av groteskt maktförtryck mot andra människor ? Rättfärdigar maktutövning beslut om andra människor än sig själv ? Finns det en deterministisk koppling mellan maktutövning och maktlöshet ? Vilka sorters beslut som helst ? Rättfärdigar en yrkesidentitet vilka sorters beslut som helst om andra människor ?  Vad styr våra beslut om andra människor ?  Maktutövning ? Lagen ? Hänsyn, vård och omsorg ? Medmänsklighet ? Vilja till att hjälpa till ? Bondfångeri ? Fördomar ? Psykologiska processer ? Varför beslutar en människa att vräka en annan människa t.e.x från en bostad trots att hyror eller utgifter för bostad är betalda ?  Vad är det för psykologisk process som dras igång när en representant för en verksamhet ansöker till Hyresnämnden om att få en annan människa vräkt ifrån en bostad ? Varför blir en människa hemlös ? Varför ska det behöva vara så nu idag år 2019 att det överhuvudtaget ska behöva finnas hemlösa ? En person jag inte har namnet på har hävdat på en kurs jag gick att konflikter baseras på 4 grundfaktorer aggression-roll-territorium-förväntningar. Jag har också lagt till till det – identitet och föreställningar. Har symboliskt tänkande i vardagen ökat mot förr och blivit mer irrationellt och fiktivt ? Det en människa hävdar och påstår vid en bedömning att vara realistiskt kan en annan människa anse vara irrelevant och inte realistiskt. Sanning är mångtydig. Och vi människor tänker så olika. Jag har sedan barndomen sedan unga år när jag var ung  identifierat mig med koncentrationsläger fångar från 1930 och 40 talet, som sattes i arbete. Det var mina ungdomliga förvillelser. Denna identifikation har med åren förändrats. Och jag sammansmälter mig inte lika mycket med dem idag. Utan försöker hålla en distans till den tiden. Det är ändå mer än 74 år sedan det var 1945 och andra världskriget slutade!? Tanken på Jesus Kristus – en annan människa – har varit till hjälp många gånger i svåra stunder förr om åren. Utan honom hade jag bara varit en simpel träl. En arbetande slav i mängden som ödmjukt böjer mig inför världens stora kulturella mångfald. Psykos innebär ur min synvinkel att fasta tankestrukturer i det inre blir satta ur funktion och löses upp. När vi människor genom tid och rum möter en föränderlig mångtydig verklighet kan tankestrukturer påverkas och komma ur funktion. Särskilt vid mötande av irrationell ologisk maktutövning. Jag hade ett trauma som utlöstes av ett jobb jag var på som nästan tog knäcken på mig för 20 år sedan. Till och från har det påverkat mig och inverkat på min vardag sedan i 20 års tid. Jag har ännu nuförtiden svåra stunder då och då med minnesbilder från det jobbet som gör sig påminda. Men de minnena bleknar mer och mer för varje år som gått. Och endast tillfälliga fragment gör sig ibland påminda. Jag har numera svåra minnesluckor för den mesta tiden längre tillbaka.

20190831

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.