En avancerad abstrakt komplex verklighetsuppfattning

Krav-egenskaper-förväntningar-ideal är 4 grundfaktorer för hur man kan anse att dessa inverkar på hur vi uppfattar verkligheten, oss själva och andra människor. De krav vi har på varann och hur vi uppfattar varandras egenskaper, vilka förväntningar vi har på vår samtid och framtiden och de ideal vi har för vår bedömning av verkligheten, oss själva och andra människor spelar in i våra relationer med varann. Den enkla uppfattningen och världsbilden och beskrivningen av verkligheten en del har är att de skjutningar, våldsdåd och brottsliga gärningar som skett utförs av som de beskriver kriminella personer, kriminella gäng, och kriminella nätverk. Det är en definition som i vår tid som är nu sprids i en del mediala kanaler. Jag tycker den beskrivningen missar och misstar sig en del på hur verkligheten ser ut. Under 1930 och 40 tal i Europa pekades en del människor ut av bl.a. nazisterna som att vara kriminella och yrkeskriminella och en del av dem märktes med tygmärke på sina kläder. Grön färg på märke var under 30 och 40 tal färgen för de som pekades ut som att vara kriminella. Den komplexa uppfattningen och världsbilden och beskrivningen av verkligheten som belyser hur komplicerade relationer är pekar inte ut några enskilda individer som att ha egenskap att sedan födsel vara kriminella. Den fokuserar på att det rör sig om verkliga människor av kött och blod. Människan och dess psyke och kropp är en komplex varelse. Det har funnits människor som ansett att människan  är kriminell sedan födseln. Men om ingen människa väljer vem den föds till och att födas till denna värld , kan då en människa vara kriminell sedan födseln ? Är inte människan oskyldig sedan födseln ? Vi människor blir inte myndiga förrens vi fyller 18 år. Jag kallar själv och pekar inte ut människor för att vara kriminella som en inneboende medfödd egenskap. Jag lever heller inte under 1930 och 40 tal och jag är inte nazist.  De som dömts till fängelse för något brott benämner jag för fånge. Om jag inte har namn och yrkesidentitet på dem t.e.x. Det är mitt val hur jag väljer att beskriva verkliga människor. Jag är förespråkare för den komplexa och abstrakt avancerade synen på verkligheten med en världsbild som definierar den som att vara mer komplicerad än vad man kan tro. Jag efterlyser en omvärdering av beskrivningar av människan. Den enkla beskrivningen av människan som att sedan födsel vara kriminell anser jag stigmatiserar och urholkar en humanistisk syn på människor och försätter dem i ett tillstånd av en känsla av att inget hänt sedan 1930 och 40 tal. Fast det hänt en massa enbart de senaste 74 åren sedan andra världskriget slutade och verkliga koncentrationsläger i Europa upphörde.

20190902

Taleptox

<+>

Not; Referens

https://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4rken_f%C3%B6r_f%C3%A5ngar_i_nazistiska_koncentrationsl%C3%A4ger

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.