När Morgondagen är här

För 5 dagar sedan skrev jag i en essä och jag skrev bl.a. om en man från Usa som sa i en tv sändning ”Ingen är garanterad en morgondag”. Det har passerat 5 morgondagar sedan dess. Och för de flesta har morgondagen blivit av. Men var den garanterad ? Om det inte rör sig om de som gått bort och avlidit under dessa dagar. Jag tänker t.ex. på Arne Viksten som sorgligt och ledsamt nyligen för någon vecka sedan gick bort. Men de människorna finns kvar i våra minnen och kanske om de lämnat några spår efter sig som en samling med läsvärda texter lever de igenom dessa i morgondagen. Vad betyder ett sånt påstående som att ingen är garanterad en morgondag som han gjorde för oss andra ? Jag gjorde också en sökning på den meningen på websidor med google och det blev 24 st träffar på sidor skrivna mellan 2009 till 2017. Det har varit ganska många morgondagar sedan 2009!? Vad menade han egentligen med sitt påstående ? Vad fanns det för sanning han försökte uttrycka ? Hur menade han egentligen ? Var det en lärosats och uppmaning från hans sida i ödmjukhet och att man ska inte vara för säker på sin framtid och morgondagen för att som han menade på att den inte är garanterad att den kommer ? Eller var det ett tillfälligt uttryck han påstod i affektion efter den senaste masskjutningen ? Menade han på att vi är alla dödliga och ingen av oss går säker längre efter allt det som hänt ? Samtidigt finns det de som intensivt planerar och jobbar för en bättre och tryggare värld att leva i. Det ska man inte glömma bort under morgondagen.  Men det finns människor som planerar sitt liv och en verksamhet i en längre framtid framåt än morgondagen, men ändå planerar de den. Längre fram än till en morgondag. Men jag håller inte med de som påstått att ”Ingen är garanterad en morgondag”. För de flesta är det sannolikt så att morgondagen kommer att bli utav. På ett eller annat sätt. Men är det garanterat ? De som hemskt förkortar andras liv genom att skjuta dem vid masskjutningar som ägt rum, vad rörde sig i deras huvuden ? Försökte de skriva in sig i morgondagens historia genom att skjuta några människor ? I vår värld vi lever i blir sånt ihågkommet. Det skrivs in i historieböcker och encyklopedier och andra texter och böcker. Böcker som handlar om andra världskriget och all den mängd med människor som dog under de åren genom att bli skjutna kryllar det av. Världen är inte den absurd, och att det gäller att försöka göra det bästa av morgondagen medans man lever? Imorgon är det söndag och då har jag planerat att jag ska handla mat och klippa gräset. Om jag överlever kvällen och natten innan dess och morgondagen kommer ? Var hänsynsfull mot dig själv och andra. Till en annan gång – ha det gott !

20190907

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.