Demokrati är ett grekiskt ord från antiken

Jag läste idag i tidningar och text tv att eventuellt skolverket planerar att ta bort all historieutlärning fram till år 1700 i grundskolan. Det saknas resurser och brist på tid i undervisning påstås det. Detta skulle innefatta att de ungdomar som går i skolan efter detta beslut, om det blir utav, inte får läsa om t.e.x. antiken, nordens/skandinaviens historia, medeltiden och renässansen. Varför sker ett sånt beslut ? Jag tänker på om det verkligen är så bra ? Kommer det att finnas med om antiken då på gymnasiet i historieundervisning istället eller tas det också bort ? Demokratin och idén om fria val föddes i Grekland under antiken. Ordet demokrati kommer ifrån grekiskan och är det inte bra för människor i ungdomen då mycket av kunskapsinhämtande sker att läsa om hur det började med demokrati en gång i tiden ? Är inte detta att undergräva tanken på demokrati ? Demokrati är ett grekiskt ord från just antiken som betyder folkstyre. Vad kommer detta få för långsiktiga konsekvenser för senare generationer om 2000 år av historia försvinner från ämnet historia ? man behöver inte vara intresserad av historia bara, det finns så många andra ämnen i skolan och livet också. Men en del grundkunskaper om vår europeiska historia är bra att ha med i bagaget för senare delen av vuxenlivet. Jag tänker dels på om det finns historieintresserade som vill fortsätta att läsa historia på gymnasiet och senare universitet , hur blir det för dom om ämnet historia kortas ner i grundskolan ??

20190926

Taleptox

<+>

Not; sedan jag skrev detta har innehållet i information ändrats avseende förslagets utformning.

6 timmar senare -> Hur förhåller det sig egentligen med detta ??

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.