Om förändrade attityder i delar av debatten

Tillvaron och relationer i verkligheten är ytterst komplicerade. I början på 1800 talet inledes mycket utveckling inom den begynnande industrialiseringen. Fabriker och industrier för massproduktion och tillverkning av varor och produkter. Vad var det för personer som byggde den värld under t.e.x 1800 talet och in på 1900 talet vi har idag ? Var det inte just en del forskare och vetenskapsmän och en del ingenjörer inom olika fakulteter som kom med ideer till det samhälle vi ser idag ? och att de på den tiden försökte göra världen bättre ? Förr i tiden skyllde man bland allmänheten på Gud och Gudar och senare efter bland en del på Jesus Kristus för det som hände i samhället i t.e.x naturen och hur samhället fungerade och hur människor levde. En konsekvens av den långtgående sekularisering som pågått under delar av 1900 talet där ateismen vunnit mark och fler och fler slutar att ha religiösa referenser för sina omdömen ökar risken för att enskilda människor blir utpekade och beskyllda för att vara ansvariga för det som hänt och händer. Numera skyller en del forskare och vetenskapsmän på människans sätt att vara och leva. Skuldutpekningar och anklagelser om ett felaktigt sätt att leva har ökat idag mot förr. Och med den senaste attitydförändringen med denna klimatprotest och våg av strejker har anklagelser och skuldutpekningar mot enskilda människors sätt att vara och leva ökat mot förr. Jag vill varna för att det kan vara fel väg att gå att peka ut enskilda individer som mer ansvariga och skyldiga än andra och vad det kan leda till för olika sorters konsekvenser för dem. Var och en bär redan på sitt ansvar för hur vi lever och vad för beslut vi fattar. Tillvaron består redan av ett ansvar. Är det inte så att en del forskare och vetenskapsmän har upptäckt mer än tidigare i en bredare opinion nu på senare år vad som hänt med klimatet och samhället och att de bara är rädda för att själva bli ställda till svars för det som skett ???  Och att de forskare och vetenskapsmän som skyller på oss människors sätt att leva idag skyller ifrån sig ? Och att de försöker göra rätt ? Om vi ska lyssna på en del forskare och vetenskapsmän idag på 2000 talet så är det människors, alltså vårat eget fel idag på 2000 talet, som orsakar hur världen är och inte tidigare generationers tro vad de trodde på på t.e.x 1800 talet och tidigare. De som trodde att Gud och Gudar skapat delar av världen och hur den var med dess innehåll. Vad har hänt med förlåtelsens strategi i kölvattnet av sekulariseringen och den ökande ateismen ?? Det har skett förändringar de senaste decennierna i attityder i delar av debatten. Jag vill uppmana till hänsyn och långsiktiga förändringar med resonlighet och inga överilade alltför snabba beslut vad det gäller innehåll i klimatomställning som omstörtar på ett förödande sätt för enskilda individers sätt att vara och leva.

20190928

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Polygrafiska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.