Vad vill forskarna egentligen ?

Forskandet i klimatförändringar är en gammal företeelse som pågått sedan tidigare delar av 1900 tal. Jag tror det finns varningar redan från 1950 tal. Men den har intensifierats på senare år. När jag gick i skolan på 70 och 80 tal pågick det också en del disskusioner om miljö, klimat och återvinning av sopor. Återvinnigsstationer tror jag är ifrån slutet av 70 talet och början av 80 talet då de byggdes och utvecklades. Jag har sedan debatten om klimatet tog mer fart än förut för några år nu på 2000 talet sedan i media funderat på vad det är för budskap de forskare inom vetenskap som de numera förmedlar ?? De menar på att det är vi människor som är orsak till en del klimatförändringar och ett allt varmare klimat med uppvärmning. Med anledning av alla utsläpp. Greta Thunberg menar på att vi ska lyssna på forskare och vetenskap för att kunna ställa om dessa förändringar för att rädda planeten och djurlivet som hon menar på är utsatt för utrotning av arter. Och det är väl inget fel i sig att de engagerar sig för en bättre miljö. För att inte göra den sämre. Minskade utsläpp av koldioxid i atmosfären, minskat användande av kolkraft och användande av alternativa energikällor som sol, vind och vattenkraft istället ska enligt dem bl.a. vara lösningen på detta för att nå målet att uppvärmningen inte ska överstiga 1,5 %. Så länge är jag med på noterna vad de menar. Om man ska tro på och lyssna på forskare om de har rätt menar de på att felet ligger i hur vi människor lever och att vi är själva orsak till denna klimatkris. Forskare och Greta Thunberg, och jag själv är också människor. Och alltså är forskare och greta thunberg och jag själv, om forskarna har rätt,  också orsak till att leva fel och orsak till klimatförändringar. Om forskarna har rätt i att vi lever på ett felaktigt sätt som orsakar klimatförändringar och t.e.x uppvärmning av planeten ?? Har då vädret förändrats mer idag än förr ?? Har temperaturen ökat på vår planet mot förr ? Skulle isar och glaciärer smälta ändå oavsett hur vi människor lever eller är isar och glaciärers minskade utrymme orsakat av oss människor ? Om forskarna har fel i sina bedömningar att vi människor och vårat sätt att leva orsakar klimatförändringar och en global uppvärmning ? Vem har egentligen rätt ? Går det att avgöra denna fråga helt enkelt ? Eller är det mer komplicerat än vad man kan ana ?  Man vet t.e.x att solens aktiviteter och vulkan aktiviteter inuti jorden också påverkar vädret och klimatet på jorden precis som sannolikt till en viss del utsläpp av växthusgaser gör det och påverkar sammansättning på beståndsdelar i atmosfären. Men påverkar utsläpp av koldioxid verkligen temperaturen på planeten ? En man sa att värmen kan inte komma ut från jorden på grund av alla utsläpp av koldioxid och det är sannolikt det som en del forskare menar på med växthuseffekten. Vad stoppar värmen från jorden att komma ut i rymden ? Spreds värmen ut ifrån jorden till rymden innan koldioxid började användas ? Sprids verkligen värmen på jorden ut i rymden ?? Kan rymden och det vakuum det består av ta emot värme som skulle komma ut ifrån jorden ? Men beror uppvärmningen av vår planet verkligen ensidigt orsakat av mänskliga aktiviteter ?? Hur mycket spelar den värme som alstras av naturen självt, solen och dess aktiviteter och innanmätet med vulkan aktiviteter inuti jorden in för påverkan av en ökad temperatur och klimatförändringar på vår planet jorden ??? Vad har vi gjort för fel ? Hur ska vi leva för att göra rätt om det är vi människor som levt fel ? Debatten fortsätter sannolikt och det ska bli intressant att följa den.

20191002

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.