Om en princip att engagera sig

Är det bra eller dåligt att engagera sig i olika frågor och ämnen man är intresserad av ?  Det går ganska snabbt att avgöra vad som är mest betydande.  Jag tycker det är bra att klimataktivister engagerar sig i klimatfrågor. Om de nu är intresserade av det!? Och att aktivister engagerar sig i avskaffandet av dödsstraff och atombomber/kärnvapen samt verkar för behållande eller införande av demokrati.  Det är bättre att man gör det än att se till att andra kommer till skada. Eller bättre än att bränna bilar och råna andra. Eller köra in 2 st flygplan i 2 skyskrapor som tragiskt och hemskt hände med WTC 11/9-2001. Sen om det finns människor som tar avstånd för att de tröttnat från och på dem som engagerar sig är det deras eget val. Vi gör en massa val här i livet. Och att inte välja att engagera sig – är inte det ett sorts val det också ? Metoder och inställning varierar vid olika tidpunkter i livet. Jag önskar att jag hade en betydelse. Men sannolikt är jag helt betydelselös. När jag pratat om det besynnerliga jag varit med om tidigare i mitt liv, säger min mamma att jag inte är så betydelsefull och min pappa säger åt mig att komma ner på jorden. Och min bror har sagt till sin fru att inte lyssna på mig, och att jag ska få sitta där jag sitter och fundera på min roll!? I vår familj blir man nämeligen nedtagen på jorden. Trots att man inte bett om det. Och jag irrar fortfarande omkring härnere på jorden som en sanningssökare. Ingen dag är den andra lik och det sker en ständig förändring. Vad har jag gjort för fel ? Och hur har det kunnat bli såhär ? Och vad kan jag göra annorlunda för att göra rätt ? Mina minnen har jag dock i behåll….Med passion och engagemang går det att komma långt trots betydelselöshet. Jag har spelat in en melodi på akustisk gitarr. Lyssna gärna till och se på videon.

20190930

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.