Filosofisk betraktelse över vetande

Detta är en aforistisk kortfattad betraktelse över relationen mellan kunskap igår, idag och i morgon. Med ökande vetenskapliga kunskaper om universum och den värld vi lever i , kommer ifrågasättande av gamla tiders föreställningar och kunskaper om världen, tiden och universum att öka. Det är den drivkraft som man kan skönja bland människors ställningstagande till äldre tiders vetande och den situation som råder idag. Men likväl bygger nyare tiders kunskaper i sin linda på äldre tiders vetande som har förfinats, förändrats och utvecklats med tidens gång. Det finns en långsökt relation mellan gårdagens kunskap, nuets och morgondagens. Det de visste i det förflutna, och det vi vet idag kan mycket väl vara otillräckligt imorgon och det krävs att vi utvecklar vårt vetande via upplysning, utbildning, kunskaps förkovrande och att ge stöd till de som behöver det. När världen förändras med allt det som händer, förändras också kunskap om världen, tiden och universum. Det ena utesluter inte det andra eller tredje heller för den delen.

 

20191023

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.