Maktutövningens antiklimax

Ur ett historiskt perspektiv. Vad var det som hände mellan 1964 till 1984 ? Jag undrar än idag fortfarande vad det var för människor som hade en uppfattning om mig som inte stämde, och som var med och fattade beslut om mig och det jag var med om vid olika tidpunkter mellan 1964 till 1984. De bör vara minst i pensionsåldern och äldre uppåt 85 års åldern idag, om de inte redan gått bort från det jordiska livet ? Senare sedan jag blev myndig och vuxen och börjat jobba har jag blivit mer medveten om vad de var för ena som trodde sig agera i det dolda och medverkade till att beslut fattades om mig och andra, och hur jag hade det. Men syns det gör vi. Det var människor som ljög så mycket om mig och hittade på omständigheter förr om åren att jag nära på nästan tappade förståndet och känslan för vad som är sant!? Hur har vår uppfattning om sanning blivit ?? Nietzsche skrev 1888 om att en del människor har en vilja till makt och sannolikt kan han ha haft rätt i just det ämnet. Det har 1900 talet visat på i allt som hänt de senaste 115 åren med 2 fasansfulla och hemska världskrig. Jag var inte ens född när 2:a världskriget slutade 1945. Jag har fått känna på mycket maktutövning från andra i den korta tid jag levat under barn och ungdoms tid. Också som vuxen men det har minskat med åren. Och det har gått bättre än förr att hantera det som vuxen. De som har makt att inverka på andras liv har blivit äldre. Vad är egentligen makt ? Hur menar de som utövar den att de egentligen vill med den ? Hur gör man för att minska och minimera på den egna maktutövningen som vuxen mot andra som kan vara av dålig kvalité ?? För att andra ska må så bra som möjligt är och ha det bättre ? Det är oerhört komplicerat att veta vad som i realiteten blir maktutövning hos andra. För en tid sedan trodde jag att beslutsfattande och deltagande ska vara frivilligt och utan tvång och det var sannolikt rätt och sant. Var snäll, hänsynsfull och ödmjuk !

 

20191026

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.