Mänskliga förvillelser

Människan har förvirrat sig in i en uppsjö av sanningar om andra än en själv. En uppsjö av mångtydiga ismer och olika synsätt och tolkningar av verkligheten och historien. En mängd med religioner, olika politiska inriktningar, och vetenskap med olika inriktningar och värdesystem som mer eller mindre gör anspråk på att vara den rätta vägen. Främlingsskap och absurda konflikter breder ut sig. Vi är oss själva närmast och det som vi håller för sant om oss själva görs till en självklarhet, medans vi undrar hur andra tänker och sedan förhåller vi oss på en distans till andra. Vi tror oss ha upptäckt en sanning om andra människor ena dagen för att nästa dag har den ändrat sig och bytt skepnad. Ur det historiska arkivet hoppas människan på att kunna ha en riktlinje för sin medvetenhet och sina åsikter och värderingar. Framtiden är ofta starkast och kommer före i människors tankar. Ungdomliga förvillelser övergår med ökande ålder till att bli ålderdomens förvillelser på äldre dar. Därimellan åren som vuxen och mellan ungdomen och ålderdomen tror sig människor ha upptäckt en våg de rider på av sanning om världen som de griper tag i och hoppas på ska vara för alltid. In i det sista ger inte människor upp.

20191028

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.