Avbön

Två kvinnor hade krav på avbön. Från en man de ställde till svars. För händelser 10 år tillbaka i tiden. Ett felsökande trädde i kraft. Vad var det som egentligen hänt ? De anpassade sig till makten. Men vad är makt egentligen ? Med makt begärdes att en utredning skulle ske. En annan kvinna sa ”Att händelser som inträffat 10 år innan som skulle få betydelse i framtiden”. Hon sökte svar i det förflutna för sin handlingsplan. Ungefär som självaste Don Quijote. En man blev först kallad offer och sedan senare  gärningsman. Ett offer som blev en gärningsman. Förvandlad över en natt. De sökte en anledning att ta fast en man. För dennes egenskaper och vad som skett i det förflutna. Var det ännu en personförväxling och fel man som blivit utpekad? Symboliskt tänkande blandades ihop till en sammansmält härd. Hårda omdömen för händelser i det förflutna. Så resonerades det. Ingen kommer längre undan sägs det. Detta svart-vita scenario. Ett dualistiskt tänkande som inte tar hänsyn längre. Men är inte alla goda ting tre ? Vad har hänt med den värdefulla och viktiga heliga anden ? Inbillade brott bekämpas med brott. Men verkligheten är så mycket mer komplicerad än så. En kvinna ville att livet skulle var perfekt. Men hon stötte på motstånd i verkligheten. Av krafter som ville annorlunda. En man påstod att han inte gjort några fel. Någonsin. Hur kommer det sig att han sa så ? Rädsla för att bli avslöjad ? Eller hade han bara glömt vad som hänt i det förflutna ? Vem har gjort fel ? Och vem startade denna konflikt ? Vi väljer inte till vilka vi föds och att födas till denna värld. En som kallar sig krigare får det oerhört svårt. Jag är ingen krigare. Men det var det en som ansåg att jag är. Återigen detta symboliska tänkande och sammansmält med det förflutnas krav på ärlighet. Har man gjort fel ska man erkänna sina synder och ångra dem. Då kan man bli förlåten. Åtminstone av en del. Av vår Herre som är i himlen.  Med tiden förlåtes en synd så småningom. Av honom. Men det finns människor som aldrig förlåter. Vi Utsätts för prov och tester i vardagen. Kan leda till ökad konflikt. Men utsätt oss inte för prövning. Och förlåt oss för de vi råkar vara. Det man gör blir bedömt och dömt. Med makt kan en människa som ska bekämpa brott själv begå brott. Inte så bra. I ärlighetens namn. Förlåt och ursäkta mig för de fel andra ansett att jag begått. Jag ångrar dem oerhört mycket. De fel jag begått har jag glömt. Eller kanske bara förträngt dem?  Det sägs att tiden läker alla sår. Men är det sant ? Detta är inget problem. Jag ville bara tänka annorlunda. Och att du skulle ha det bra.

 

20191102

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.