Välfärdens baksida

Man utbildar sig delvis för att bli medveten om andra människor, verkligheten och det förflutna. Hur samhället fungerar.  I ett samhälle som vårat med en god välfärd, väl planerad infrastruktur, en utveckling inom många olika områden mot förr, där människors möjlighet till utbildning, jobb och sysselsättning, bostad, välfyllda affärer med mat och kläder och hushållsprylar, och en rimlig möjlighet till en egen ekonomisk försörjning, ökar möjligheten och sannolikheten till social misär, missbruk, absurda konflikter, och ensamhet. Men var i vilken utbildning lär man sig hur relationer fungerar ?? Människor vet inte hur de ska hantera att vi fått det så bra i vårat land mot hur de hade det förr för t.e.x 100 år sedan eller ännu längre tillbaka. Det gäller särskilt de som aldrig blivit nöjda med detta, och längtar efter något absolut, och att det ska vara perfekt, de som är historielösa idealister och måste oreflekterat och omedvetet förutsättningslöst ifrågasätta och förneka allt de ser.

 

20191108

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.