Fördelar med demokrati överväger

Det finns flera skillnader mellan diktatur och demokrati. En skillnad är att i en demokrati tillåts det ett flerparti system, med flera partier med olika agenda som strävar efter att fatta beslut i riktlinje med folkviljan och hur det röstas i riksdagen. Det vill säga de som valt sina politiker i fria val för myndiga personer. Fördelen med ett flerpartisystem som jag anser vara det minst dåliga styrelseskicket är att beslutsprocesser i viktiga livsavgörande ämnen blir mer komplicerade och långsiktiga. För att förebygga mot enkla lösningar på komplicerade ämnen. I en diktatur tillåts bara ett parti och en ledare som fattar beslut som sedan verkställs av de som sedan lyder sin ledare. En diktatur öppnar upp för att risken för etniska utrensningar blir mer förekommande. Vilket jag anser är dåligt. En demokrati är mer trygg och säkrare för flertalet. Trots att det finns de som anser att det också i en demokrati finns nackdelar. I en diktatur blir det ännu mer tydligt med absurda konflikter än vad det blir i en demokrati. Det har historien visat tydligt. Jag grundar mitt antagande på logiskt rationellt tänkande, och erfarenheter och slutsatser av historiska skäl.

 

20191111

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.