Om yttrandefrihet och åsikter

Att förvänta sig och förbjuda andra att ha en åsikt och kritik om och bedöma de texter man skrivit, att förbjuda yttrandefrihet, är inte det att straffa ut sig själv inför sin egen ihågkomst och vara och sina egna texter ?? Går det att verka som författare eller poet t.e.x och samtidigt förbjuda andra att ha en åsikt om de texter man skrivit ? Nej skulle jag vilja påstå. Det är oförenligt med själva det yrke, ett yrke bland andra, som ett författarskap innebär. Man får nästan räkna med att andra har åsikter om andra människor och deras texter. Jag har noterat att ibland har människor en åsikt om en annan människa trots att de inte känner den personen särskilt bra. Åsikten i tankegångar finns där redan före en människa känner den personen den har åsikt om. De behöver inte ens ha träffats innan. En åsikt som inte nödvändigt vis stämmer med vem den andra personen är. Människor har fördomar också som inte har någon verklighetsförankring och drar sina egna förhastade slutsatser också. Ibland av logiska anledningar inbillade bilder vi bär på om vem den andre är. Varför ska man vara elak för mot andras skapelser och texter ? Tyck gärna till om det jag skrivit.  Var snäll och försiktig i omdömen särskilt om andra som person.

20191113

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.