En gång i tiden

Vi hade inte träffats på 40 år. Sedan vi slutade 9:de klass. Jag minns inte om jag hade pratat med honom då på den tiden. Sannolikt hade vi växlat några ord någon gång men det hade jag glömt idag. Jag umgicks mest med andra på den tiden. För att sedan vara en mycket ensamen människa i min ungdom. För 40 år sedan!? Men nog hade jag haft kompisar då också. Vad hade vi gemensamt idag? Jag hade mina intressen, data, musik och skönlitteratur. Han verkade revansch sugen och pratade om hur mycket han tjänade idag och hur många barn han numera hade och att det förekommer etnisk rensning på vår jord varje dag. Det var mil mellan oss idag i sätt och samtalsämnen, och vi tänkte sannolikt oerhört olika, och ett tydligt främlingsskap framträdde som vi båda försökte överbrygga med en vuxen ton och inställning i vårat samtal såhär 40 år senare. En gång i tiden under skoltiden hade vi av obegripliga skäl varit oförsonliga och han hade anmält mig till en lärare för något påhittat som inte jag skapat. Någon annan hade ritat ett swastika kors i min skolpärm!? Det jag gjort och skapat  i skolan hamnade i skymundan och blev bortglömt i samband med att en lärare ställde mig till svars för det förflutna och det de hittat på om mig och rapporterade mig till annan instans. För något jag inte hittat på!? Ett symboliskt tänkande och sammansmältning mellan olika referenser och ideologier inblandade blandades samman mellan några skolkamrater. Vad som sedan hände är fördolt i dunkel. Jag informerades inte om att jag hamnade med i ett register över nazister från tidiga tonår. Ett register jag sedan var med i i 25 år!? Något som jag inte blev informerad om på den tiden. Hur har detta inverkat på mitt senare liv ? Jag åkte senare från 15 års åldern och jobbade efter schema med olika jobb jag var på samt gick på utbildning i omgångar fram till 2010. Parallellt har jag alltså får jag reda på 25 år senare varit med i ett register över nazister!? Och det betyder inget har min bror påstått!? Jag plockades bort från registret senare år 2000 tack vare möjlighet att kommunicera med dator och internet 25 år senare. Jag som tidigt gått i min fars fotspår och valt att utbilda mig till ingenjör och röstat på samma demokratiska parti som han gjort sedan jag blev myndig och fick rösträtt 1981. Hade varit utpekad som syndabock och extremist !? Med anledning av att några hade haft svårt att skilja på dåtid och nutid och tiden hade sammansmälts mellan olika tidsperioder. I ungdomen på 70 och 80 tal hade jag känt mig alldeles drogad och bedövad vid olika tidpunkter, trots att jag inte hållit på med narkotika i ungdomen, sannolikt med anledning av alla bedövningssprutor hos tandläkare jag fick minst en gång om året. Jag tror jag hade ca 20 st lagningar i tänderna, både barn och vuxen tänder,  under ungdomen. Och jag var ofta på besök hos tandläkare då på den tiden. Något som satt sina spår i mig som vuxen. Jag fasar idag för att gå till tandläkare och är numera mycket noggrann med att sköta tandborstning idag. Vem vill bli tandlös på äldre dagar ?? Vi träffades alltså efter 40 år och vi hade inte så mycket att säga varann. Det rådde ett iaktagande och främlingsskap oss emellan numera som jag inte kunde få grepp om. Kommer vi att träffas något mer mannen och jag, jag inte sett på 40 år ? Vem vi människor är vet vi bäst själva. Vi är oss själva närmast. Vi som kände varann och gick i samma klass i 9 år en gång i tiden för 40 år sedan.

20191123

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.