Livlig Fantasi XXXV

Tema Livlig Fantasi

Tema personförväxling är ett intressant område. Och sammanblandning och sammansmältning mellan olika individer. Symboliskt tänkande i rättsärenden, förekommer sånt?  För mig har livet blivit än mer och mer likt en Kafka situation de senaste åren. Jag tänker på Kafkas roman Processen från 1925. Dels är det några personer som inbillat sig med sin livliga fantasi att jag skulle vara nazist. Ända sedan 1975 fram till 2000 någon gång. Eventuellt med anledning av en personförväxling? och att någon ritade ett swastika kors någon gång 1975 i en skolpärm jag hade. Då jag efter 25 år blev bortplockad ur ett register över nazister som någon hade. Tack vare möjligheten att kommunicera via dator och internet. Hur har detta påverkat levnadssituation för både mig men också andra som varit varse om detta ? Detta trots att jag röstat demokratiskt sedan valet 1982. Jag har sannolikt blivit förtalad ett flertal gånger. Och ändå trots att jag blivit bortplockad kring år 2000 blev jag sannolikt förtalad om detta ytterliggare gånger både 2003 och sommaren 2004 av deltagare på kurs och på ett arbete. Tack vare livliga fantasier, begåvad inbillningsförmåga, sammansmältning, och symboliskt tänkande kan en människa mot sin vilja bli utpekad för att vara en extremist. Men det är något som det gått att leva med.

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Livliga Fantasier, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.