Pilgrimsresa till det inre

Det har hänt mycket i mitt liv i det förflutna men det har också hänt mycket för andra som jag inte haft någon kontakt med förr om åren. Möjlighet att berätta om vad jag varit med om har ökat och blivit bättre mot förr sedan datorn och internet uppfanns och blev tillgänglig. Jag längtar inte idag efter att bli ung och barn igen som en del gör när de blir äldre. Men när jag var yngre ville jag bli äldre för att kunna rå om mig själv och sköta om bostad och mitt liv på egen hand. En ganska vanlig tanke bland yngre människor. Jag längtar inte tillbaka till barn och ungdom av det enkla skälet att min barndom och ungdom var inte speciellt bra. Jag hade en mycket svår barndom. Och det är inget jag önskar någon annan. Stundtals var det mycket ensammet och ett enda långt lidande till och från i barn och ungdom. Jag blev utsatt för en intensiv bearbetning redan från 1 års ålder då jag genom gick en operation 1964. Från 3 års ålder är jag sedan sönderborrad i mina tänder till långt in i sena tonåren. Andra vuxna bokade in tider åt mig varje år på den tiden. Och det var inget jag valde själv med andra ord. Jag gick till tandläkare regelbundet varje år i ungefär 17 års tid till jag slutade gymnasiet i 20 års åldern. Och jag har ca 20 lagningar i tänderna. 6 lagningar i barntänderna hade jag och 14 lagningar i vuxentänder. Livet har blivit till det bättre idag som vuxen, men det är mina minnen av barn och ungdoms tid som är det svåra att idag leva med. Jag har påbörjat en pilgrimsresa sedan en tid tillbaka de senaste åren som går på en väg mot ett utforskande av det inre. För att kunna bli helad och friskare som en vuxen människa i det inres landskap. Mina minnen från barn och ungdoms tid är ibland mycket smärtsamma och orsakar en hel del svårigheter.  Något av det svåraste som finns när man ska bearbeta en orättvisa och händelse från det förflutna är att inte vara orättvis själv. Med en medvetenhet om att det rör sig om verkliga människor man har att göra med blir det extra svårt. Vi människor väljer inte vilka vi föds till. Men vi väljer hur vi uppfattar och vilka åsikter vi har om varann och de val och beslut vi gör om oss själva och andra människor. Det är ett aktiv val man kan göra med sin fria vilja som människa.  Jag har inte än idag ett rimligt svar och förklaring på hur det kommer sig att jag utsattes för ett sånt bearbetande redan från unga år i 3 års åldern. De vuxna som då fattade beslut om det är eventuellt mycket gamla i pensionsåldern uppåt 80 års åldern idag eller avlidna. Och det går sannolikt inte att få något vettigt svar eller förklaring idag ifrån någon av dem om varför just jag utsattes för den behandling som inträffade mellan åren 1964 till ungefär 1983. Det är beslutsfattande av de vuxna som valde det som sannolikt kommer att gå till historien som bortglömt. Vad betyder då detta och dessa händelser ?? Vad är det för mening med att fatta såna beslut om det ändå inget betyder och kommer att bli bortglömt ? Det finns sannolikt inget skriftligt dokumenterat heller om skäl till varför det skedde. Om det inte finns något inspelat på videofilm som tyder på vad som kan ha hänt? Det är dokumentation på videofilm jag idag i sånt fall inte har någon kontroll över eller sitter i ägo av. Men lagningarna finns kvar i tänderna och ett ärr bär jag på efter operation vid 1 års ålder.  Livet har för mig blivit till det bättre idag de senaste åren.

 

20191223

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.