Fortsatt epostande

Vet du varför en del människor frågar efter personuppgifter ? Det fortsätter att komma epost till mig som klassas som spam av antivirus programmets spam funktion. Det rör sig bl.a. om s.k identitetsfiskande innehåll i en del av eposten. Någon eller några skriver och frågar efter mina personuppgifter som adress, telefon, kön, etc. Och de erbjuder pengar i epost. Det har kommit enbart under hösten 2019 ca 70 epost av den sorten. Varför skriver några och frågar efter personuppgifter ? Och finns det ett annat underliggande syfte med dessa epost som identitetsfiskar ? Var kommer de ifrån för personer eller organisation ? Är det någon där som har ett rimligt svar och förklaring på syfte med dessa epost får ni gärna höra av er till mig och berätta det. I artiklar och i bloggar som handlar om teknik, data och internet kan man läsa om den sortens epost och det råd de ger är att man inte ska lämna ut personuppgifter. Men ändå så gör man det i en del sammanhang. T.e.x när man handlar något på internet online eller betalar räkningar till hushållet. Varför görs det skillnad på detta ? Tacksam för om någon vill höra av sig till mig med en rimlig förklaring till dessa epost som frågar om personuppgifter. Personuppgifter är offentlig handling och finns registrerade i folkbokföring och hos en del sajter som tillhandahåller adresser och information, och i en del sammanhang är man anmodad att man ska uppvisa dem vid id kontroll av myndighet t.e.x eller om man köper något på internet eller i butik eller betalar hushållsräkningar etc. Är verkligen en sån fattig udda människa som jag så intressant att de vill ha reda på min adress var jag bor och om jag är man eller kvinna ??? Jag vet inte riktigt vad de vill mig, men epost av den sorten det har det fortsatt att komma till mig. Någon som har egen erfarenhet av detta och varit med om något liknande ? Hör av dig med ett meddelande.

 

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.