Ett mångtydigt ämne

Det finns människor som har åsikter om andra de inte ens träffat grundat på vad de fått höra på omvägar i ryktesspridning. En man sa att en människa utan åsikter är ingen människa. Men jag tror att det mycket väl går att leva sitt liv och vara människa utan att ha åsikter OM ANDRA människor som saboterar eller skapar förtal och rykten för och om dem. Jag är ständigt betänksam på vad jag säger OM ANDRA då jag är orolig att andra ska använda sig av eventuella påståenden och omdömen. Man kan inte gå omkring och anklaga andra hur som helst utan några bevis. I en värld som utan bevis skyller på de som är för snälla, blir ansedda att vara betydelselösa, fattiga, bidragsberoende, de som blir utpekade som att vara hatade eller för mycket älskade, och lite udda människor som blir ansedda att sticka ut ifrån den vanliga mängden, kan vad som helst bli sant i omdöme. Detta är risken med att ha åsikter OM ANDRA människor som det saknas belägg eller konkreta fysiska bevis för. När det sker en hämnd mot fattiga, mindre begåvade och funktionshindrade människor som blir utpekade som betydelselösa anonyma nollor med problem ökar risken för att det sker ömsesidiga påhittade beskyllningar. Det skapas mångtydighet hos en enskild människa. I den tid som är nu där så mycket handlar om längtan efter det absoluta och det entydiga, både i yrkeslivet men också i kärlekslivet. Men verkligheten är mångtydig. Några personer som påstått att de inte syns har uttryckt att de hållit på och jobbat på mig under flera års tid vid lite olika tidpunkter. Men syns det gör de flesta. Och sannolikt har några andra sett dem som bearbetat mig med olika beslut i jobb och bostads ärende,  samt med telefon och datorer via internet. Annat som hänt är att – En man ansåg att jag var för snäll. Men att jag bara tänkte på mig själv. En kvinna ansåg att jag var snäll som tänkte på andra. En annan kvinna tyckte jag var snäll. En kvinna ansåg att jag var elak. En annan kvinna tyckte att många tyckte att jag var elak. Varav de flesta är personer jag inte ens träffat. En kvinna påstod att de bara hade mig för att ha någon att skylla på. En man ansåg att jag skyllde ifrån mig. Jag sa vid något tillfälle att jag tog på mig skulden för min del. För min del i våra relationer. Den skuld andra har är deras ensak om de önskar bära på. Jag berättade detta för en annan man och då sa han. ”Tror du människor mår bra om man är för snäll?” Jag sa då ”Jag har inte hittat på detta.” Han sa då ”En sån skuld vet inte jag om jag vill leva med”. Han tillade senare ”Du har ljugit förut. Du brukar ljuga mycket”. En kvinna anklagade mig för att bara ljuga. En man sa att jag hade önskemål om den nakna sanningen. En kvinna anklagade mig för att vara rättshaverist. Detta visar på att vi människor tänker så oerhört olika och tycker olika i våra omdömen. Men man ska inte glömma bort att det också finns människor som önskar annat med sitt och andras liv. Samtidigt är det mig andra vid ett flertal tillfällen har hittat på och ljugit vitt och brett om. Med s.k. skitsnack som varit på gränsen till förtal.  Det är en svår tyngd att handskas med sånt. Men det innebär en lättnad att kunna skriva av sig om ett sånt mångtydigt ämne. Och ta ett avstamp på vägen bort i en distans från de händelser som faktiskt inträffat i detta mångtydiga ämne.

 

20200112

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.