En röst var

Jag skriver texter och bildar ord få har tid att läsa. Istället lägger de sin tid på att bry sig mer om andra människor, sig själva, sitt jobb, sin karriär, och sin familj. Varje människa går omkring i sin egna värld i sina egna tankar. Den inre världen och verkligheten där utanför. Jag styr min egen tillvaro. Jag väljer mina val vad jag gör. Inga andra människor styr mitt liv. Jag styr själv mitt liv. Jag har kommit därhän i utveckling av mina tankar att jag insett att vi människor styr våra egna liv och de val vi gör, och att maktlöshet betyder att man tror att man låter andra människor styra ens val och gärningar. En vilja till makt föds ur identitet och en känsla av maktlöshet. Men de val vi människor gör är våra egna och ingen annans. Men när vi agerar är vi oss själva närmast och vi är själva ansvariga för vår uppfattning av de val och beslut vi fattar. Det finns människor som tror att det är deras uppgift i världen att enväldigt med övermakt bestämma över andra människors val. Men det är sån skillnad med det under t.ex. 1900 talet sedan allmän rösträtt för både män och kvinnor och demokrati infördes. Sedan dess är vi inte längre slavar åt en enväldig övermakt. Det fanns slavar och trälar en gång i tiden också i vårat land sverige. Utan vi är män och kvinnor som vuxna myndiga människor och individer med och bestämmer med en röst var om vilka som skall fatta beslut om hur vårat samhälle ska se ut.  Det kan vara så att jag kanske har fel om detta ämne? Men jag hoppas du tycker jag har rätt i det.  Och någon människa kan det finnas som inte håller med mig i mitt resonemang. Och har invändning om att denne tycker att det jag skriver är irrelevant. Och har en invändning och ifrågasätter det. Men vad gör väl det ? Det gör ingenting. Det är den människans egna individuella val med sin fria vilja. Vad har denne att säga istället då ? Om den inte har något att säga eller skriva  istället innebär inte det att denne bara har tomhet att sätta i dess ställe ? Hurdant samhälle får vi om tomheten får regera ? Nej, demokrati ska det vara där var och en vuxen myndig människa har en egen röst att välja med.

20200207

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Nordiska Idylliska Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.