Stunder som kommer tillbaka

Sedan kameran uppfanns i slutet av 1800 talet och bilden och videofilmen med har människan skaffat sig ett sätt att fånga ögonblicket i stunden, för att kunna bevara det till eftervärlden. Om inte bilder och filmer raderas förståss, kommer de som lever i framtiden kunna se hur de som levde på 1900 talet hade det. Och varför skulle någon vilja radera bilder och filmer ? När de utgör ett bevis för hur vilka det var som levde en gång i tiden? Ja men det finns faktiskt människor som tror att det är något sorts straff av en människa att göra den bortglömd. Hur kommer det sig ? Är det verkligen något eftersträvansvärt att vilja bli ihågkommen ? Och för vad ?  Och finns det människor som önskar att de ska glömmas bort ? Detta är en stor skillnad och väsentlig förändring mot förr och den har fått en enorm betydelse för förändringar i människors psyken under 1900 talet. Men det finns människor som levt hela sitt liv utan att vetat att de blev filmade varje dag. Visserligen avbildade människor andra och verkligheten förr i tiden också, men inte på samma sätt som är möjligt idag i vår tid. Och det kommer sannolikt att fortsätta med en utveckling på detta område. Själen lever vidare i det som vi gör i det här livet i livet därefteråt. Det vi lämnar efter oss är vad som blir kvar av oss när vi går bort och dör. Våra eftermälen. I livet därefteråt. Om en människa glöms bort är det då dennes eftermäle ?  Den bortglömda själen !? Varför önskar en del människor att andra människor ska bli bortglömda ? Tror dom att det rör sig om ett sorts straff att göra en människa bortglömd ? Vad vill du bli ihågkommen för ? Har du funderat på det själv ? I de stunder som kommer tillbaka för eftervärlden. Lever själen vidare för eftervärlden.

 

20200209

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Spetsfundiga Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.